Polityka prywatności

1. Serwis Wakacje-BG.pl (zwany dalej "Serwisem" lub "Portalem") szanuje prawo użytkowników do prywatności, dlatego ze szczególną troską dba o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegając ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich.

2. Użytkownicy korzystający z Serwisu pozostają anonimowi do momentu, kiedy sami nie zadecydują inaczej. Serwis gromadzi jedynie informacje dotyczące liczby osób odwiedzających poszczególne strony portalu oraz informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP), które wykorzystywane są w celach technicznych związanych z administracją serwerami. Użytkownicy, którzy postanowią zautoryzować swoją aktywność (zalogować się) w serwisie, proszeni są o wypełnienie formularza i podanie informacji umożliwiających kontakt z użytkownikiem (adres e-mail), oraz imienia i nazwiska. Dane te są przez Serwis wykorzystywane jedynie do niezbędnych kontaktów z użytkownikiem.

3. Użytkownicy, którzy poprzez Serwis wysyłają zapytnia dot. rezerwacji usług turystycznych kontaktując się z agentem lub właścicielem nieruchomości, przekazują dodatkowo inne dane konieczne w procesie rezerwacji. Dane te objęte są ochroną zgodnie z "Ustawą o ochronie danych osobowych". Udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny i związane jest wyłącznie z procedurą kontaktu z właścicielem lub agentem oferującym nieruchomość wakacyjną. Wypełnienie formularza kontaktowego oznacza zgodę użytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych. Każdemu użytkownikowi Serwisu przysługuje prawo wglądu i dokonania zmian w podanych przez siebie danych.

4. W formularzach rejestracyjnych znajdujących się na stronach portalu należy podać niektóre dane osobiste, takie jak: imię i nazwisko, telefon. Wpis w formularzu Newsletter oznacza zainteresowanie otrzymywaniem informacji o nowych usługach Serwisu, a także - zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych, po potwierdzeniu - wyrażenie zgody na przetwarzanie swoich danych dla celów serwisu WakacyjnyWynajem.pl.

5. Przetwarzamy dane użytkownika, za zgodą użytkowników, m.in. w celu wysyłania materiałów promocyjno-informacyjnych, oferowania produktów, badania rynku i opinii publicznej. Dane te pomagają nam w określeniu upodobań użytkowników, a tym samym - doskonaleniu kierowanej do nich oferty.

6. Innym sposobem zbierania przez nas informacji o użytkownikach jest stosowanie mechanizmu "cookies". Cookies to pliki tekstowe, które serwer zapisuje na dysku urządzenia końcowego użytkownika, dzięki czemu będzie mógł go "rozpoznać" przy ponownym połączeniu. Należy podkreślić, że cookies nie służą identyfikacji konkretnych użytkowników i na ich podstawie Serwis nie ustala tożsamości użytkowników. Serwis używa cookies do zapamiętania informacji o użytkownikach serwisu. Pliki cookies są wykorzystywane przez Serwis w celach statystycznych (tworzenie statystyk dla potrzeb wewnętrznych Serwisu i w ramach współpracy z naszymi kontrahentami). Cookies są ustawiane przy "wejściu" i "wyjściu" z danego obszaru portalu. W żaden sposób nie naruszają systemu w komputerze użytkownika ani nie wpływają na jego sposób działania, w szczególności nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych użytkowników ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. Każdy użytkownik może sprzeciwić się umieszczaniu plików cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia tego mechanizmu udostępnianej w przeglądarce internetowej.

7. Serwis daje swoim użytkownikom możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje na swój temat. Treści dostarczone przez użytkowników i publikowane na łamach Serwisu są publicznie dostępne. Publikując swoje treści użytkownik sam decyduje jak mają być one podpisywane.

8.Serwis udostępnia każdemu zalogowanemu użytkownikowi stronę profilową, do której użytkownik uzyskuje dostęp po autoryzacji (zalogowaniu). Strona ta pozwala na wgląd, modyfikację i usunięcie posiadanych przez Serwis danych osobowych o użytkowniku. W przypadku, gdyby użytkownik uznał takie rozwiązanie za niewystarczające, może zwrócić się do Administratora Serwisu korzystając z formularza kontaktowego albo wysyłając wiadomość poprzez pocztę tradycjną na adres podany w zakładce Kontakt.

9. W Serwisie nie ma miejsca na treści, które są sprzeczne z prawem polskim i międzynarodowym, nawołujące do nienawiści rasowej, wyznaniowej czy etnicznej. Na stronach nie znajdziesz także pornografii, treści nagannych moralnie i uważanych powszechnie za nieetyczne.

10. W celu wyświetlania reklam w trakcie wizyty w naszej witrynie korzystamy z usług zewnętrznych firm reklamowych. Firmy te mogą wykorzystywać informacje (z wyłączeniem imienia i nazwiska, adresu, adresu e-mail i numeru telefonu) związane z wizytami w tej oraz innych witrynach do wyświetlania reklam towarów i usług, które mogą zainteresować danego użytkownika.

Wyróżnione kwatery na wakacje w Bułgarii

noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Amfora 4+3Kraniewo
Apartament
3 pokoje (max. 6 osób)plaża 0.2 kmod 78 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Walentyna 6+2Kraniewo
Apartament
4 pokoje (max. 9 osób)plaża 0.5 kmod 95 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Kompleks Byala Cliff - pierwsza liniaBiala
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 0.08 kmod 35 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Marina/Panorama (2 pokojowy)Elenite
Apartament
2 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.1 kmod 229 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Lucky II (apt. 2 pokojowy)Święty Włas (Sveti Vlas)
Apartament
2 pokoje (max. 6 osób)plaża 0.15 kmod 219 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Sunny Beach PlazaSłoneczny Brzeg
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 0.1 kmod 129 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Lilia 6Primorsko
Apartament
2 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.05 kmod 220 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Privilege (2 pokojowy)Elenite
Apartament
2 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.1 kmod 199 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament BLUE SUMMERSłoneczny Brzeg
Apartament
2 pokoje (max. 6 osób)plaża 0.6 kmod 166 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament w kompleksie Saint GeorgeKawarna
Apartament
3 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.5 kmod 31 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Marina/Panorama (3 pokojowy)Elenite
Apartament
3 pokoje (max. 7 osób)plaża 0.1 kmod 309 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Kompleks Midia Grand ResortAheloy
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 0.2 kmod 26 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Tropico RawdaRawda
Apartament
3 pokoje (max. 8 osób)plaża 0.2 kmod 104 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Aparatment w pobliżu plaży, w Świętym WłasieŚwięty Włas (Sveti Vlas)
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 0.5 kmod 26 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Walentyna 2+2Kraniewo
Apartament
2 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.5 kmod 63 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament w kompleksie Byala ResidenceBiala
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 1.5 kmod 26 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Luksusowy apartament w kompleksie Byala VistaBiala
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 0.15 kmod 26 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Kompleks Varna South BayWarna
Apartament
3 pokoje (max. 6 osób)plaża 100 kmod 36 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament w kompleksie EsperantoSłoneczny Brzeg
Apartament
Studio (max. 4 osoby)plaża 0.2 kmod 86 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament w kompleksie Kavarna Hills BeachKawarna
Apartament
3 pokoje (max. 6 osób)plaża 0.5 kmod 31 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament w Sunny BeachSłoneczny Brzeg
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 1.5 kmod 25 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament z pięknym widokiem na morzeKawarna
Apartament
2 pokoje (max. 4 osoby)plaża 1 kmod 21 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Imperial/Crown (2 pokojowy)Elenite
Apartament
2 pokoje (max. 5 osób)plaża 0.4 kmod 209 zł za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Penthouse Riviera 12Złote Piaski
Penthouse
4 pokoje (max. 6 osób)plaża 0.2 kmod 57 € za nocleg
noclegi w Bułgarii - Wybrzeże Morza Czarnego - Apartament Walentyna 4+2Kraniewo
Apartament
3 pokoje (max. 7 osób)plaża 0.5 kmod 80 € za nocleg